Skip to main content

Varför det är så viktigt att välja rätt!

Att välja rätt flyttfirma är avgörande för en smidig och bekymmersfri flyttupplevelse. En pålitlig firma minimerar risken för förseningar och skador på dina ägodelar, samtidigt som de skapar en trygg och effektiv process. Med rätt flyttfirma kan du luta dig tillbaka och fokusera på att komma in i ditt nya hem, medan vi tar hand om det logistiska och säkerställer att din flytt blir en positiv upplevelse.

Viktiga råd för val av flytt- och städfirma

Vi har sammanställt de mest avgörande faktorerna att beakta vid valet av flytt- och städfirma. Tyvärr finns det alldeles för många oseriösa aktörer inom vår bransch. Vi rekommenderar noggrann research och att välja en pålitlig och ansvarsfull flyttfirma för en trygg och smidig flyttupplevelse. Hemmet som är din tryggaste plats vill du antagligen inte sätta i händerna på vilka personer som helst.

Yrkestrafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd är av yttersta vikt för flyttföretag du anlitar, eftersom yrkesmässig trafik utan tillstånd är olaglig och kan leda till böter eller fängelse upp till ett år. Kontrollera alltid att både huvudleverantören och eventuella underleverantörer har giltigt tillstånd.

Recensioner

Att noggrant undersöka din flytt- och städfirma utgör en viktig del av att säkerställa att ditt uppdrag blir som förväntat. Genom att granska recensioner och betyg får du insikt i företagets servicekvalitet. Detta ger dig en välgrundad bedömning innan du väljer en flyttfirma och bidrar till en smidigare flyttupplevelse.

kollektivavtal

Att ha ett kollektivavtal är viktigt eftersom det skapar enhetliga arbetsvillkor och löner för anställda inom en bransch, främjar förhandlingsrätt för arbetstagare, ger trygghet och stabilitet på arbetsplatsen, visar på en seriös arbetsgivare. Du kan ofta kontrollera detta genom fackförbundens hemsidor. Vi tycker att kollektivavtal är en självklarhet!

Försäkring

Vid anlitande av flytt- och städfirma är det avgörande att du ser dig för om företaget har nödvändiga försäkringar. För att skydda ditt bohag behövs både ansvarsförsäkring och specifik bohagstransportförsäkring. Den senare täcker skador som vanligtvis inte ingår i ansvarsförsäkringen. Utan rätt försäkring riskerar du att inte få ersättning för eventuella skador på dina ägodelar. Se till att företaget har giltiga försäkringar för din trygghet.

Hållbarhet

Miljöhänsyn och hållbarhet präglar vår verksamhet. Vi investerar i miljöbilar, använder biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och har energieffektiviserat våra lokaler. Över hälften av våra lätta fordon är elbilar, medan tyngre fordon drivs med HVO när el inte är möjligt. Vi ställer höga krav på leverantörer för att minimera deras ekologiska fotavtryck. Vår certifiering enligt FR2000 garanterar vårt engagemang för hållbarhet.

Bohag 2010

Bohag 2010, ett samarbete mellan Konsumentverket, Sveriges Möbeltransportörers förbund och Sveriges Åkeriföretag, reglerar förhållandet mellan flyttföretag och privatpersoner vid bohagsflyttar. Syftet är att skapa klarhet och trygghet genom standardisering av processen, täckande ansvar, skyldigheter och rättigheter. Kontrollera alltid om ditt flyttföretag följer Bohag 2010 för en säker och problemfri bohagsflytt.

Undvik förmedlingstjänster

Undvik förmedlingstjänster som agerar som mellanhänder mellan dig och flyttfirman. Dessa företag tar en stor del av kostnaden för den faktiska flyttfirman och säljer din flyttinformation istället för att erbjuda konkreta tjänster. De saknar nödvändig kompetens och erfarenhet, vilket ökar risken för problem.

Så, vid din nästa flytt, vänd dig direkt till firman istället för att förlita dig på förmedlingstjänster. Det säkerställer en effektiv och trygg flyttupplevelse utan onödiga mellanhänder.

Säkerställ nöjd-kundgaranti

En nöjd-kundgaranti innebär att städföretaget kostnadsfritt åtgärdar eventuella brister som påpekas inom reklamationstiden. Eftersom denna garanti inte är en branschstandard, är det viktigt att du som kund gör en grundlig kontroll innan du bokar din flyttstädning. Detta förhindrar ovälkomna överraskningar.

Vi på Montrab erbjuder nöjd-kundgaranti som en del av vårt åtagande. Vi anser att det är en grundläggande aspekt för att erbjuda en trygg och pålitlig tjänst.