Skip to main content

Om Montrab

Montrab grundades 2010 med visionen om att bygga Sveriges främsta och bästa servicebolag inom flytt, städ, montering och förråd.

Idag är vi väletablerade på marknaden med tusentals nöjda kunder över hela landet. Montrab har 70 medarbetare med kontor i Falun, Borlänge, Västerås och Gävle och vi utför våra flyttjänster över hela Sverige – naturligtvis med fossilfria transporter.

Idén bakom Montrab som arbetsplats är och har alltid varit schysta villkor och trygga anställningar. Det gör att vi kan behålla kompetent personal, leverera våra tjänster med högsta kvalitet och hela tiden jobba aktivt för att överträffa våra kunders förväntningar.

5
anledningar att
välja Montrab

01 Proffs på flytt, städ, montering och förråd

Kunskap, utbildning, lång erfarenhet och tillgång till rätt verktyg och material gör oss till specialister inom samtliga verksamhetsområden. Vi kan ta hand om hela flödet i din flytt – från nedpackning till magasinering – och hjälper dig när tiden i vardagen inte räcker till.

02 Packat, klart och riskfritt

Vi packar allt och tillhandahåller flyttkartonger, packpapp och annat emballeringsmaterial. Vi transporterar och flyttar riskfritt och är givetvis försäkrade enligt branschstandard.

03 Nöjd kund-garanti

Vi lämnar nöjd kund-garanti på alla städuppdrag. Om du mot förmodan inte är helt nöjd åtgärdar vi problemet snabbt.

04 Hållbarhet i centrum

Vi har ett stort engagemang i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Vi bedriver ett aktivt miljöarbete genom att nyttja den senaste tekniska utvecklingen för att minska miljöpåverkan inom samtliga våra verksamhetsområden.

Vi har som mål att minska koldioxidutsläppen från vår fordonsflotta med minst 50 procent till år 2025. Arbetet med att elektrifiera vår lätta fordonspark pågår – idag är över hälften av fordonen elbilar. Vi städar med biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel och energieffektiviserar våra lokaler.

05 Vi utvecklar branschen med trygghet i fokus

Montrab är den enda aktören i Sverige som bedriver franchiseverksamhet – vilket innebär att Montrab består av ett antal lokala entreprenörer som har valt att ingå ett partnersamarbete med oss, och numer verkar under vårt paraply.

På detta sätt kan vi garantera att alla våra kunder – oavsett vart i landet du befinner dig – alltid får hjälp av personal som har stor kunskap om den lokala marknaden. Det är en trygghet som vi är stolta över att kunna erbjuda dig som kund hos oss.

Möt Montrabs grundare Anders Mats

Vi har sammanställt de mest avgörande faktorerna att beakta vid valet av flytt- och städfirma. Tyvärr finns det alldeles för många oseriösa aktörer inom vår bransch. Vi rekommenderar noggrann research och att välja en pålitlig och ansvarsfull flyttfirma för en trygg och smidig flyttupplevelse. Hemmet som är din tryggaste plats vill du antagligen inte sätta i händerna på vilka personer som helst.

Berätta om din tid innan Montrab?

Innan Montrab, växte jag upp i Falun med mina föräldrar och fyra bröder. Efter gymnasiet i Älvdalen utforskade jag olika branscher, främst flytt och restaurang, både i och utanför Sverige. Det var redan samma år som studenten 1993 som jag gjorde mitt första arbetspass på en flyttfirma År 2000 drev jag ett gästgiveri i Borlänge till 2010, inriktat på bröllop och evenemang.

Vad fick dig att starta Montrab?

Montrab grundades utifrån mina erfarenheter i flyttbranschen, där kortsiktighet gentemot personal och kunder var normen. Många företag prioriterade kortsiktiga vinster över långsiktig kvalitet och personalvård. Det ledde till osäkra anställningar och bristfälliga arbetsvillkor, vilket underminerade branschens rykte. Branschen var en riktig inhopps bransch med dåliga anställningsavtal där arbetsgivarna inte tog ansvar för sina anställda. Många personer som arbetade som inhoppare ville ha fasta anställningar och vara kvar i branschen men blev tvingade till att skaffa andra arbeten då man sällan visste månad för månad om man fick någon lön eller inte.

Eftersom marginalen i branschen och konkurrensen va så hög handlade offerterna oftast om fulspel , Offerterna va oftast skrivna på ett vis att företagen redan vid beställning visste att extra fakturering skulle göras på uppdragen. Det viktigaste va att få kunden att betala så mycket som möjligt för det arbetet som utfördes. Vi fick tex inte ta med hjälpmedel om kunden hade accepterat ett löpande uppdrag för att vi skulle kunna fakturera maximalt med timmar. De dagarna kände jag ingen stolthet över yrket som jag annars stortrivdes med. Tyvärr så finns det fortfarande många företag i branschen som arbetar efter de premisserna idag.

Jag ville förändra detta genom att erbjuda trygga anställningar med rättvisa villkor och högkvalitativa tjänster, tvärtemot vad vad branschen ofta grundades i. Montrab strävar efter att ha kompetent och engagerad personal som delar vår vision om kvalitet och stolthet i arbetet. Genom att investera i bra utrustning och arbetsmiljö siktar vi på att ge kunderna en trygg och professionell upplevelse.

Vad har varit det mest utmanande och vad är du mest stolt över?

Den största utmaningen har varit tillväxten, där vi ibland växte för snabbt och stötte på likviditetsproblem och svårigheter med att upprätthålla vår vision. Jag är dock mest stolt över våra fantastiska medarbetare som dagligen representerar Montrab med stolthet och dedikation. De är kärnan i vårt företag och vår framgång.

Hör av dig via mejl:
kundservice@montrab.se

Ring oss på
010–330 00 13

Montrab
Kontaktuppgifter
E-post: kundservice@montrab.se
Telefon: 010-330 00 13

Bli franchisetagare

Montrabs verksamhet är optimerad för franchise, där både franchisegivare och franchisetagare verkar i symbios och drar nytta av varandras unika fördelar. Det stora företagets muskler med det lilla företagets flexibilitet, helt enkelt.

Få en kostnadsfri offert

    Läs vår integritetspolicy


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.