Skip to main content

Bli franchisetagare och ta del av något större

Det här är Montrab

Montrab grundades 2010 som en reaktion mot den låga kvalitet, bristande trygghet och undermåliga hållbarhet som annars kännetecknar branschen.

Målet var att bygga Sveriges främsta och bästa servicebolag inom flytt, städ, montering och förråd. Idag är vi väletablerade på marknaden med nöjda kunder över hela landet.

Läs mer om erbjudandet i vårt franschiseprospekt.

Ladda ner PDF

Möt en av våra Franchisetagare – Johnas Blank i Leksand.

Hej Johnas, kan du berätta kortfattat om dig själv och din bakgrund?

Johnas Blank, 34 år, bosatt i Leksand med sambo och familj. Jag har hunnit med en del olika yrken bland annat min familjs företag, vi drev café och restaurang, vilket var en slitsam men en väldigt rolig tid. Innan jag gav mig in i flytt- och städbranschen arbetade jag med barn och ungdomar.

Sport är en stor del av mitt liv, speciellt Leksand IF som ligger varmt om hjärtat. Jag missar sällan en match under säsongerna. Jag tränar själv fotboll och är även fotbollstränare för min sons lag.

Varför valde du att bli franchisetagare?

Jag fastnade för konceptet, att ett varumärke redan är etablerat. Om jag hade startat en egen firma från grunden hade processen tagit otroligt mycket mer tid, kunskapsmässigt, ekonomiskt och kundrelationer. Här finns redan ett brett kontaktnät att ta vid, att jag fått tagit del av erfarenheter och lärdomar inom alla områden har varit betydelsefullt och grunden i marknadsföringen är färdig.

Allt detta tillsammans är en trygghet vid en nystart. Det är viktigt att vara runt omkring andra som drivs mot samma mål och visioner, en laganda och den finns inom Montrab.

Varför blev det just Montrab?

Jag hade tanken på att starta en flyttfirma i flera år men hittade inte någon flyttfirma som körde franchise. En bekant introducerade mig för en annan flyttfirma till en början som var villiga att växa. Men alla bitar föll inte på plats för min del där och jag valde att inte ta det vidare.

Jag träffade då Anders Mats som är grundare av Montrab under ett uppdrag när jag fortfarande jobbade för den andra flyttfirman. Då fanns det inga tvivel att detta var rätt. En seriös firma med stora ambitioner, ett färdigt koncept för franchise.

Jag började med att jobba på timme för att lära känna varumärket och arbetssättet. Detta var en ögonöppnare, det var som natt och dag att jobba för Montrab mot tidigare uppdragsgivare. Förutsättningarna var något helt annat, det var en stor omställning och mycket nytt att lära mig.

På Montrab finns det förutsättningar för att göra ett bra jobb med alla hjälpmedel, rätt fordon, kunskapen, rätt avtal och kontakterna. Den familjära känslan genomsyrar hela verksamheten och det är något som är viktigt för mig.

Efter många timmar nerlagda var det dags att köra på riktigt och stå på egna ben som planen hela tiden hade varit. Hösten 2022 blev drömmen verklighet. Första lastbilen kom i februari och jag flyttade in i min nuvarande lokal i Leksand. Att Montrab redan är väletablerade har gett mig möjligheten att hyra in personal från andra kontor vilket har varit avgörande för mig som nystartad, det har gjort det möjligt för mig att boka upp fler uppdrag.

Varför tycker du att fler ska starta franchise under Montrab?

För att du får en trygg uppbackning, en bra start med personer som arbetet med flytt och städ under många år. Ett starkt varumärke, central marknadsföring och att Montrab är mån att man som franchisetagare faktiskt ska lyckas.

Det som faktiskt slagit mig efter en tid som franchisetagare under Montrab är att det mycket möjligt hade krävts minst det tredubbla i tid och pengar om jag hade startat från grunden. Att starta under ett etablerat varumärke effektiviserar allt i verksamheten.

Dina tre viktigaste tips till ny franchisetagare inom Montrab?

-Att inte vara rädd för att be om hjälp och rådfråga

-Var beredd på att lägga ner tid

-Glöm inte bort att ha kul under resans gång

Ska vi flytta ihop? En film som kort sammanfattar vårt koncept.

Stabilitet och flexibilitet
i en unik kombination

Montrabs verksamhet är optimerad för franchise, där både franchisegivare och franchisetagare verkar i symbios och drar nytta av varandras unika fördelar.

Montrabs varumärke, kunskap och storlek bygger stabilitet, seriositet och stordriftsfördelar. Franchiseaktören bygger lokal förankring, kundnöjdhet och en flexibilitet som det stora företaget inte klarar av, men som är nödvändig i branschen.

Det stora företagets muskler med det lilla företagets flexibilitet, helt enkelt.

Fyll i fomuläret så kontaktar vi dig


  Läs vår integritetspolicy


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  6
  anledningar att ingå franchisesamarbete med Montrab

  Vi är den enda aktören inom flytt i Sverige som bedriver franchiseverksamhet – det innebär att Montrab består av ett antal lokala entreprenörer som har valt att ingå ett partnersamarbete, och numer verkar under Montrabs paraply.

  Som franchisetagare blir du en del av vårt beprövade och välrenommerade affärskoncept:

  01

  Montrab är en seriös aktör med mycket hög kundnöjdhet i en bransch
  som ofta präglas av det motsatta.
  02

  Våra tre verksamhetsgrenar kompletterar naturligt varandra och driver lönsamhet.
  03

  Det paketerade konceptet minimerar din kapitalinsats.
  04

  Vi är ett ansvarstagande företag med höga ambitioner inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

  05

  Som franchisetagare nyttjar du alla våra erfarenheter och får fortlöpande rådgivning och support.

  06

  Konceptet är beprövat under 12 års tid.

  Om Franchising

  Franchising innebär i korthet att någon som äger ett framgångsrikt affärskoncept, hyr ut rätten att använda affärskonceptet och varumärket till andra företagare.

  Det är ett långsiktigt samarbete som styrs av franchiseavtal. Franchising är med andra ord en säljrätt och den tillämpas inom praktiskt taget varje område av vårt näringsliv där försäljning av varor, tjänster och/eller service förekommer.

  Franchisetagaren driver sitt eget företag och är i allmänhet ägarmässigt helt oberoende av franchisegivaren.

  En franchisetagare driver sitt företag med samma affärsrisk och möjlighet som företagare som arbetar utan skyddet av ett franchisesamarbete. Den risk han tar är dock lägre eftersom han arbetar i ett beprövat och fungerande affärskoncept.

  Därutöver nyttjar franchisetagaren franchisegivarens alla erfarenheter och får fortlöpande rådgivning och support.

  Källa Svensk Franchise